(Forrás: Népszabadság 2oo3. május 1o-ei cikke a gyógyszer-bizniszről)

"A világ gyógyszerforgalma a becslések szerint 2oo2-ben elérte a 4oo milliárd dollárt. A legnagyobb gyógyszer-mamutvállalatok nyeresége töretlenül nőtt az elmúlt években, a legtöbb iparágat visszavető recesszió ellenére is."

A gyógyszergyártás mára a fegyvergyártás után

a világ második legnyereségesebb ágazata !!!

A gyógyszeripar ’piaca’ az emberi test, megtérülési rátája a betegségek fennmaradásától, sőt újabb kórok megjelenésétől függ.

Ezért bármilyen betegség megelőzése vagy felszámolása jelentősen csökkenti, vagy akár teljes egészében meg is szűntetheti a gyógyszerek piacát. Ezért a gyógyszeripari vállalatok következetesen dolgoznak a betegségek megelőzése és felszámolása ellen. Orvosok, kutatók százai támasztják alá a legszigorúbb tudományos előírásoknak megfelelően elvégzett kísérletekkel, hogy az egészségi problémák többnyire HIÁNYBETEGSÉG eredetűek. Bizonyított tény, hogy a betegségek elsősorban mikro tápanyagok (vitaminok, ásványi anyagok stb.) hosszú távú hiánya miatt jönnek létre !!! Rengeteg betegségről már több évtizede ( sőt évszázada) kiderült, hogy nem valamilyen kórokozó, hanem hiánybetegség okozza.

Néhány ezek közül:

Skorbut - C-vitamin hiány  

Angolkór - D-vitamin hiány

Farkasvakság - A-vitamin hiány

Beri-beri – B1-vitamin hiány

Vészes vérszegénység – B12-vitamin hiány, stb …

-----

Ezek a betegségek a valódi okok felismerését megelőzően súlyos, többnyire halálos betegségeknek számítottak, a vitaminnal történő kezelést követően azonban látványos volt a siker. A kutatásokat ki kellett volna terjeszteni a vitaminhiányok mélyebb megismerésének irányába. Az orvostudomány mégsem ebbe az irányba fejlődött. Miért nem? Mert az 1900-as évek elején üzleti érdekcsoportok beléptek a gyógyítás területére is, mint befektetők, mivel rájöttek, hogy a gyógyszerek és vegyi anyagok eladása nagyon jó profittal jár. A befektetők között voltak pl. többek között a híres, hírhedt Rockefeller és Carnegie is. Csakhogy a gyógyszeripar sikeres befektetői üzletágként történő működésének előfeltétele a biztonságos és természetes gyógymódok száműzése (volt) , hiszen ezek az eljárások nem szabadalmaztathatóak, ezért nyereségük is igen csekély. Ráadásul a természetes gyógymódok – a sejtanyagcserében játszott meghatározó szerepük folytán – hatékonyan segítenek a betegségek gyógyításában. Lássuk miben is áll az a következetes több fronton is folyó munka, amivel a gyógyszeripari konszernek elérték és fenntartják, hogy az emberek a természetes gyógymódok helyett "önként és dalolva" a gyógyszeripar készítményeit válasszák, ezzel fenntartva ezt az igen csak jövedelmező iparágat, illetve a folyamatos keresletet a készítményeik iránt:

----- 

I. Az orvosképzés befolyásolása 100 éve a hivatásos orvosok túlnyomó többsége, úgynevezett homeopata gyógyítási módszereket alkalmazott, vagyis a betegségek valódi okát, gyökerét kutatták és kezelték. Jóval kevesebb volt az úgynevezett allopata orvos, aki a tünetek elfojtásával kezelt. Csakhogy, mint már írtam, a természetes gyógymódok nem szabadalmaztathatóak, ezért nem hoznak nagy profitot. A befektetők ezért azokat az orvosokat képző iskolákat támogatták (és támogatják a mai napig is) kizárólag, ahol az iskola igazgatása és tanszékei hajlandóak voltak elfogadni a tantervek gyógyszerkutatásra és a gyógyszeres kezelésekre vonatkozó részeit. Ezért az egyetemeken jelenleg kizárólag allopata orvosok képzése folyik, az orvostanhallgatók gyógyszerközpontú képzése az elfogadott! Mivel pedig az egyébként jóhiszemű és többnyire valóban gyógyítani akaró orvostanhallgatóknak 8 évig sulykolják a tudatába a gyógyszeres gyógyítás nagyszerűségét és egyedüli hatásos voltát, ezért az orvostársadalom hevesen tiltakozik minden természetes gyógymód ellen, azokat az orvosokat pedig, akik mégis eljutnak arra a felismerésre, hogy a gyógyszerközpontú gyógyításnál van jobb megoldás, vagy legalább is más alternatíva is létezik, sarlatánoknak tartják és kiközösítik a tagjaik közül. A legutolsó ember, aki elfogadja a könyvben leírt adatok valódiságát, minden bizonnyal az ember orvosa lesz, mivel ezeknek a tényeknek a beismerése alapjaiban rengetné meg a legtöbb orvos gyógyítással kapcsolatos hit és gondolatvilágát, azaz orvosi identitását. A mai hivatalos orvostudomány nem egy természetes fejlődési folyamat eredménye, hanem egy profitorientált lobbi által erősen manipulált eredmény. Továbbá az orvostársadalmat anyagi eszközökkel is ösztönzik a gyógyszerkészítmények felírására. Az orvos látogatói, azaz magyarán gyógyszerügynöki rendszerrel (akik többnyire maguk is képzett orvosok) anyagilag is érdekelté teszik az orvosokat, hogy egy adott gyógyszert írjanak fel a betegeiknek, holott lehet, hogy valójában az orvos maga sincs meggyőződve a szer hatékonyságáról. Ráadásul az orvostársadalommal sikerült azt a teóriát is elfogadtatni, hogy léteznek nem gyógyítható, csak kezelhető, vagy egyensúlyban tartható, akár egész életen át kezelésre szoruló betegségek. Ilyenek pl. a cukorbetegség, magas vérnyomás, érelmeszesedés, stb. ... A gyógyszerlobinak sikerült egy olyan kategóriát elfogadtatni, amit egyetlen más szakmától sem fogadnak el, vagyis, hogy "nem lehet megoldani". Mert az a gyógyszer az igazi biznisz, amit egy életen keresztül szedetni lehet!

-----

II. A gyógyszerek mellékhatásainak elhallgatása, elbagatellizálása, nem megfelelő kutatása A kórházi kezelések során beazonosított és bejelentett haláleseteket alapul véve a következők a leggyakoribb halálokok: 1. szív és érrendszeri zavarok 2. rák 3. agyi vérkeringési zavarok 4. Gyógyszer mellékhatások Még jó, hogy időt, pénzt és energiát "nem kímélve" kutatják a gyógyszerek mellékhatásait. Ettől lesznek ilyen biztonságosak. A JAMA (Journal of American Medical Association)-ban, az Amerikai Orvosok Szövetségének tudományos lapjának 1998 áprilisi számában azt is elismerték, hogy akár 130.000 főt is meghaladó halálozás lehetett abban az évben Amerikában a gyógyszer mellékhatások következményeként!!! De hát kit érdekel? (Múlt héten a saját háziorvosom mondta nekem azt szinte sértődötten, miután kértem, hogy egy bizonyítottan káros, aszpartam tartalmú gyógyszer helyett írjon fel valami mást a térdemre, hogy idézem: "Nem mindegy, szinte minden gyógyszer májkárosító hatású. " ?!?) Sajnos az új gyógyszerek engedélyeztetésére hivatott hatóságok csak igen szolid védelmet nyújtanak a gyártó cégek praktikái ellen, többségük, köztük az EU gyógyszerhivatala is jóformán csak azt vizsgálja, hogy hat-e egyáltalán az új szer, illetve rövidtávon okoz-e károsodást a betegnek. A döntéshozó testületekben pedig többnyire a gyógyszergyárak is képviseltetik magukat. A Der Spiegel című német lapban megjelent egy cikk, amely szerint Németországban is mindössze egyetlen szervezetre, a "Gyógyszerbizottságra" nincsenek befolyással a gyógyszergyártó cégek. Figyelemre méltó, hogy a 40 tagú testület az országban engedélyezett 3000 hatóanyagból mindössze 775 felhasználását javasolja. Az erőviszonyokat mutatja viszont, hogy a szervezet hivatalos közleményeit a német orvosi kamara saját lapjában nem közli. Általában a gyógyszereken a tényleges mellékhatások töredékét tüntetik fel, hisz végül is aki szedi, annak nem kell mindenről tudnia, nem igaz? Vajon hány ember ismeri ezt a lesújtó adatot? Kellő hangsúlyt kap ez vajon a gyógyszercégek új gyógyszereinek kikísérletezésekor és engedélyeztetésekor? Ne higgyük! A gyógyszercégek jelenleg kétszer annyit költenek a marketingköltségeikre, mint a gyógyszerkutatásokra és előállításokra együttvéve!

-----

III. A gyógyszerszedés természetességének elfogadtatása a köztudatban A gyógyszerek minden eddigi méreteket meghaladó reklámdömpingjeire sokkal több pénzt költenek, mint a gyógyszerkutatásra és fejlesztésre! (Nézzen bele egy Tv reklámblokkjába, kb. minden 3.-4. reklám gyógyszerről szól.) A gyógyszercégek alkalmazottainak 6o %- a a termékek eladásával ás marketingjével foglalkozik. Ráadásul ezzel a rengeteg gyógyszerreklámmal azt is elérik, hogy szépen lassan mindenkinek teljesen természetes lesz, hogy úton-útfélen gyógyszert kell szednünk valamire. A cél pedig az, hogy egyre több helyen lehessen kapni recept nélküli gyógyszereket is, csak hogy minél könnyedebben, "spontán" odanyúlhassunk a polcra (pl. élelmiszerboltokban, benzinkutakon, stb. &hellip.

-----

IV. A vitaminkészítmények és táplálék kiegészítők cenzúrázása A gyógyszer lobbi is tudja, hogy milyen elképesztő eredményeket, gyógyulásokat lehet elérni a megfelelő mennyiségű vitamin, ásványi anyag és nyomelem bevitellel. Ez ellen is tenni kell valamit, hiszen az a betegség, amelyet megelőzünk vagy felszámolunk, már nem üzlet többé. Ezért szabályozni kell a területet. Ezt két párhuzamos módszerrel teszik: 1. Mesterséges, jogszabályi korlátokat vezettek be, amellyel akadályozzák a valóban szükséges mennyiségeket tartalmazó, ezért hatékony táplálék kiegészítők szabad kereskedelmét. Az elbírálás során ártalmatlan, gyógyszernek nem minősülő készítményeket, többek között vitaminokat és táplálék-kiegészítőket sújtanak a mérgeknél és a veszélyes gyógyszereknél súlyosabb korlátozásokkal! Továbbá a gyógyszer lobbi a hátunk mögött eldönti, hogy mennyi vitaminra, ásványi anyagra és nyomelemre van szükségünk (szerintük)! 1963-ban létrehoztak egy bizottságot, kifejezetten azért, hogy lépjen fel a mikro tápanyagoknak a betegségek megelőzése, gyógyítása és kiküszöbölése érdekében történő felhasználása ellen. A " Codex Alimentarius" Bizottság célja az, hogy a mikro tápanyagokra (vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek) mesterséges felső határokat állítson fel, megakadályozandó a természetes anyagok terápiás célú felhasználását. A bizottság állapítja meg világszerte az RDA értékeket, azaz a javasolt napi adagokat a különféle tápanyagokból, amelyek belekerülhetnek a különféle készítményekbe. Így aztán a bizottság segít emberek százmillióinak éhezni, súlyos vitaminhiányokat kialakítva ezzel a civilizált világ országaiban élő embereknél. (Nem a mennyiségi, hanem a minőségi éhezést segítik elő). Magyarországon már érvényt szereztek a Codex Alimentarius előírásainak! Érdekes helyzet állt elő. Miközben komolyan fontolgatják az un. könnyű drogok legalizálását, törvénysértőnek lehet minősíteni azokat, akik vitaminnal kereskednek, ha az RDA értékek feletti adagokkal teszik. Hasonlítsuk össze, hogy melyek az emberi szervezet tényleges szükségletei az egyes mikro tápanyagokból, és ezzel szemben mekkora a cenzúrázott RDA értékük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azigazsag.blog.hu/api/trackback/id/tr391410375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása